• Advertentie plaatsen
  • Inloggen

BOEK Alleen het hoogste telde

Aangeboden 9 dagen geleden door Museum van de 20e Eeuw (10x bekeken, 0x bewaard)

Kenmerken

Conditie
nieuw

Omschrijving

Alleen het hoogste telde
 
Op 21 juli 1968 won Jan Janssen als eerste Nederlander de Tour de France. Met het tot dan toe kleinste verschil. Slechts 38 seconden was zijn voorsprong op de nummer twee, de Belg Herman Vanspringel.
 
Het was een unieke zege, want vrijwel alle Tourwinnaars uit het verleden hadden een sterke ploeg om zich heen. Dat maakt de overwinning van Jan Janssen misschien wel groter dan die van andere winnaars. Met een zwakke ploeg toch de Tour de France winnen, dat is pas bijzonder.
 
Jan Janssen was een vedette van internationale allure, een echte professional. Hij bereikte zijn doelen met behulp van intelligentie, eerzucht, wilskracht en de instelling om altijd door te gaan. Als wielrenner was Jan Janssen behalve Tourwinnaar 1968 ook wereldkampioen, won klassiekers als Parijs-Roubaix, rondritten als de Vuelta en veroverde driemaal de Groene Trui van het puntenklassement in de Tour.
 
Voor deze sportbiografie sprak Fred van Slogteren vele uren met Jan Janssen, maar ook met de vele anderen die hem als wielrenner, familieman en ondernemer meemaakten. Allen zijn het erover eens dat bij Jan Janssen alleen het hoogste telde.
 
Auteur: Fred van Slogteren.
270 pagina's.
 
Onze MuseumShop, Krententuin 24 (Oostereiland) in Hoorn is 7 dagen per week geopend, zie ook onze website, maar u kunt nu online nog veel meer artikelen bestellen, 24 uur per dag.
Levering meestal binnen 1 a 2 dagen! Niet tevreden? Stuur terug zonder problemen. Vragen? info@museumhoorn.nl
Wilt u zeker weten of een artikel nog voorradig is, of nog geleverd kan worden, mail ons dan op info@museumhoorn.nl!
 
Nu vanaf € 25,- gratis verzending.

 
Wilt u een artikel afhalen in onze winkel? Bel dan 0229-214001 of mail ons op info@museumhoorn.nl en vraag of het voorradig is in de MuseumShop van het museum. We leggen het dan graag voor u klaar. Sommige artikelen worden rechtstreeks vanuit ons magazijn verzonden en zijn dus niet altijd voorradig in de winkel bij het museum!
 
 
Specificaties:
  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Ophalen of Verzenden

Klik hier voor de website van deze aanbieder

Stuur door

€ 20,-

10 dagen lid van Speurders.nl
Hoorn nh
  Advertentienummer: 183059768