• Advertentie plaatsen
  • Inloggen

Het sleutelkruid - Paul Biegel

Aangeboden 8 jaar geleden door Vanditenvandat (2773x bekeken, 0x bewaard)

Kenmerken

Conditie
gebruikt

Omschrijving

Ver naar het zuiden woont in een koperen burcht de koning der mieren Mansolein. Hij is bijna duizend jaar oud en zijn leven loopt ten einde, tenzij... de wonderdokter tijdig terugkomt met het sleutelkruid om het hart van de koning, dat bijna stilstaat, weer op te winden.
De wonderdokter moet over heidevlakten, door donkere dennenbossen en langs verraderlijke moerassen trekken om het sleutelkruid te vinden. Steile rotsen vormen een bijna onoverkomelijke hinderpaal. Zal hij nog op tijd komen om het leven van de koning te redden?
Het hart van de koning moet, zolang de wonderdokter wegblijft, eenmaal per dag flink kloppen. Daarom moet hij iedere dag een spannend verhaal horen. Allerlei dieren komen nu dagelijks naar de koperen burcht om de koning zo'n verhaal te vertellen: het mooiste verhaal dat zij kennen. Deze verhalen rijgen zich aaneen tot een bont kralensnoer. Het verrassende einde van het boek vormt tegelijkertijd het slot van de ketting.
De kleurrijke sprookjeswereld van dit boek sluit wonderwel aan bij de fantasie van het jonge kind. Dit maat het boek tot een echt voorleesboek, maar ook oudere kinderen die spanning en avonturen in hun boeken willen beleven, vinden hier alles wat hun hart begeert. Babs van Wely's tekeningen brengen de dieren, dwergen, draken en andere wonderlijke wezens tot leven op een wijze die ieder kind zal aanspreken.
Een uniek boek dat bekroond werd als het beste kinderboek.

illustraties: Babs van Wely
1964 - 5e druk

Hardcover

Verz.kosten voor koper

Stuur door

€ 6,50

13 jaar lid van Speurders.nl
Geverifieerd verkoper 
Rotterdam, Zuid-Holland
  Advertentienummer: 108513653