• Advertentie plaatsen
  • Inloggen

207 - De gelukkige huisvrouw - Heleen van Royen

Aangeboden 7 maanden geleden door De 2e Ronde (73x bekeken, 0x bewaard)

Kenmerken

Conditie
zo goed als nieuw

Omschrijving

De gelukkige huisvrouw - Heleen van Royen.
Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Maak kennis met Lea Meyer-Cornelissen, een 31-jarige 'kakmadam' uit Aerdenhout, die emancipatie een vies woord vindt en wier echtgenoot Harry in het vastgoed zit (`wat dat is weet ik niet, maar het geld komt met scheppen binnen'). Op een kwade dag besluit Harry dat hij een kind wil. Lea stemt toe, nadat ze zijn overeengekomen dat hij haar elke avond zal nemen. Lea´s lesbische vroedvrouw Machteld heeft de aanstaande moeder een thuisbevalling aangepraat, maar de weeën zetten niet door en na urenlang modderen moet Lea alsnog naar het ziekenhuis. De baby wordt langs de `natuurlijke´ weg `gehaald´ - via schaar, pomp en tangen.
De bepaald niet vlekkeloze geboorte van Harry jr. blijkt het startschot voor een ontroerend en aangrijpend verhaal. Iedereen in Lea's omgeving is in de - roze - wolken, behalve Lea zelf. Ze ontspoort volledig, wordt opgenomen in een kliniek en belandt uiteindelijk op de sofa van jetset-shrink Beau van Kooten. Hij probeert haar ervan te overtuigen dat de tragische dood van haar vader - toen Lea dertien jaar was - de oorzaak is van haar huidige crisis...
De gelukkige huisvrouw is het moedige, zowel hilarische als ontroerende verslag van een vrouw die vecht voor zichzelf, om in het reine te komen met haar verleden. Het is een roman over de universele thema´s geboorte en dood, zwangerschap en moederschap.

ISBN: 978 90 499 5139 9 / 30e druk / FMB uitgevers
staat: z.g.a.n. / type: paperback / 298 blz. / gewicht: 316 gr.

verzendkosten koper / ophalen is ook mogelijk.

De 2e Ronde, uw adres voor goede en goedkope 2e hands boeken.
Neem rustig een kijkje en wie weet zit er iets van uw gading bij!
Stuur door

€ 2,-

9 jaar lid van Speurders.nl
Geverifieerd verkoper 
Havelte, Drenthe
  Advertentienummer: 178978109