• Advertentie plaatsen
  • Inloggen

Kakibomen de Diospyros, een oranje-gele vrucht, gezond met b

Aangeboden 1 jaar, 4 maanden geleden door Alpine-plants (461x bekeken, 0x bewaard)

Kenmerken

Conditie
nieuw

Omschrijving


Kaki bomen zie je nog niet veel in de tuinen staan maar worden wel populair, omdat het een super gezonde vrucht is. De kaki behoort tot de soort Diospyros kaki en wordt ook wel Oriëntaalse persimoen, Aziatische persimoen of Japanse persimoen genoemd.


Tot het geslacht Diospyros behoren nog diverse andere soorten met eetbare vruchten, zoals de winterharde Amerikaanse persimoen (Diospyros virginiana) die kleinere vruchten draagt en de eveneens winterharde lotusboom ofwel dadelpruim (Diospyros lotus) die nog kleinere vruchten draagt. Daarnaast zijn er nog diverse andere niet-winterharde Diospyros-soorten uit tropische en sub-tropische gebieden.


De kaki komt van nature voor in de Himalaya en in de bergen van Myanmar, Thailand, Indochina, Korea en Japan. De wetenschappelijke naam Diospyros (Grieks) is afgeleid van "dios" goddelijk en "pyros" tarwe of vrucht; goddelijke vrucht of godenvrucht voor de ziel; de vruchtsoorten die in Japan worden gekweekt, moeten zeer smakelijk zijn. De soortnaam kaki is de afkorting van de Japanse naam "kaki-no-ki" voor een rode vrucht.


Wat zijn de beste kakirassen om aan te planten en wat met de soms wrange smaak bij kaki's en sharonvruchten? De meest aanbevolen niet-astrigente rassen smaken niet wrang omwille van hun laag looizuurgehalte: 'Triumph' (SHARON), 'Jiro', 'Gosho', Suruga', 'Fuyu' en 'Fuyuyaki' 


Andere interessante kakirassen met een hoge productie, middentijdse of late bloei en weinig gevoelig voor vruchtval: 'Maekawa Jiro', 'Matumoto Wase Fuyu' en 'Yamato'


Sharonvruchten zijn veredelde of verbeterde rassen van de oorspronkelijk in het wild groeiende kaki's. In de fruitwinkels treft men meestal enkel sharonfruit aan. Vooral rond de feestdagen in het najaar treft men ze veel aan in de winkel. Sharonvruchten ('Triumph' - SHARON) kan u ook eten als ze nog hard zijn, omdat ze veel minder looizuur (tannine) bevatten. Toch is de smaak van sharonfruit beter als ze volledig rijp zijn.


De echte of originele kakivruchten (met astrigente smaak) moet u eten als ze volledig rijp zijn. Hiervoor laat men de vruchten na de bladval nog enkele dagen of weken hangen. Ze hebben dan een donkeroranje kleur. Onrijpe kaki's smaken wrang door de  grote hoeveelheid looizuur (= tannine) die ze bevatten. Rijpe kakivruchten zijn rijk aan vitamine C, beta-caroteen (Vitamine A) en suikers. Het zijn net als druiven energierijke vruchten.


Soorten kaki’s die wij kunnen aanbieden o.a. Triumph (SHARON), Jiro, Gosho, Suruga, Fuyu, Yamato,


Fuyuyaki, Maekawa Jiro, Matumoto Wase Fuyu, Rojo.


Wij bieden verschillende lengte bomen aan o.a. planten in pot 14 cm. €.13.95  (lengte 35/45 cm.) planten in pot 17 cm. €.24.95 (lengte 70/80cm.) en grotere planten in pot 28 cm. €.44.95 (lengte 110/120 cm.)


Afhalen contante betaling, bij verzenden (verzend kosten) eventueel bezorgen is mogelijk bij grote aantal. Verzendkosten zijn €.6,95 (Nederland) en voor België €.9,95 tot 30 kg.


Besteld u meer dan 15 planten betalen wij de verzendkosten.


Bij elke bestelling voegen wij de uitvoerige informatie toe over het kweken en behandelen van de planten met diversen tips hierbij wat je allemaal kunt doen om een mooie plant in de tuin te hebben die veel vruchten geeft.


Ook krijgt u een snoeikalender van ons gratis bij elke bestelling samen met een ecologische ziekten bestrijding uitleg.


Wij adverteren vanuit Nl. geven 100% garantie op al onze planten die wij versturen!


Ook voor grotere aantallen. Wij geven u de juiste en uitgebreide uitleg over het planten en bemesting. Volledige begeleiding resultaat gericht. Wilt u een soorten lijst ontvangen met alle soorten klein-fruit en grootfruit wat wij aanbieden, dan graag even mailen naar ons met eigen mail.


Zie ook onze andere aanbiedingen over zacht-fruit! Er komen regelmatig nieuwe bij


Stuur door

€ 13,95

6 jaar lid van Speurders.nl
Geverifieerd verkoper 
Venhuizen, Noord-Holland
  Advertentienummer: 179855293