• Advertentie plaatsen
  • Inloggen

Gebruikershandleiding Laptop accu

Aangeboden 6 dagen geleden door ComputerWinkelSpijkenisse.nl (6x bekeken, 0x bewaard)

Kenmerken

Conditie
nieuw

Omschrijving

Voordat u uw laptop accu gaat gebruiken vind u in deze handleiding enkele tips voor het gebruik van de accu. We adviseren u de handleiding zo goed mogelijk op te volgen voor optimale prestaties van...
 
Voordat u uw laptop accu gaat gebruiken vind u in deze handleiding enkele tips voor het gebruik van de accu. We adviseren u de handleiding zo goed mogelijk op te volgen voor optimale prestaties van uw laptop en accu.
 
Kalibreer uw accu
Iedere laptop accu is voorzien van een chip die het stroomgebruik bijhoudt en reguleert. Deze chip moet gekalibreerd worden met uw laptop voor optimale prestaties. Hiervoor dient u de volgende stappen te doorlopen:
 
1. Ontkoppel uw adapter en laat uw laptop aanstaan totdat de accu op ongeveer 10% lading zit.
2. Koppel uw adapter weer aan en laadt de accu op tot 100%*
3. Herhaal bovenstaande stappen 2 tot 3 maal voor optimale prestaties
 
*Laad de accu niet verder dan een bepaald percentage, dan ontkoppelt u de adapter op het moment dat het percentage stil blijft staan. Na enkele laad-en ontlaadcycli behoort de accu naar 100% te laden.
 
De bovenstaande stappen zijn niet verplicht. De accu zal zonder kalibratie ook functioneren echter de duur zal in veel gevallen korter zijn. Kalibratie kan op elk moment uitgevoerd worden en kan dus ook na het eerste gebruik gedaan worden.
 
Opslag van uw accu
Moderne laptop accu's zoals deze slijten ook wanneer u ze niet gebruikt. Deze slijtage is het minst wanneer de accu 40-60% opgeladen is. Gebruikt u de accu langere tijd niet? Dan kunt u deze laden tot ongeveer 60% en vervolgens op een koele plaats bewaren. Wanneer u de accu niet gebruikt, berg deze dan nooit op onder de 10% lading. Onder de 10% slijt de accu zeer snel en wanneer deze volledig ontladen is (0%), kan hij permanent beschadigd en defect raken.
 
Verleng uw gebruiksduur
In veel gevallen kunt u veel doen om een ontlaadcyclus van een accu te verlengen. Het stroombeheerschema speelt hierin een grote rol. In Windows kunt u dit aanpassen via het batterijincoon in de balk rechtsonderin uw scherm. Het schema Energiebesparing zorgt voor de langste accuduur. Voor andere besturingssystemen kunt u hiervoor terecht bij de Support of Help van het desbetreffende systeem.
 
De accu wordt niet herkend
Het kan meerdere oorzaken hebben dat uw accu niet herkend wordt. Hieronder staan de meest voorkomende:
 
1. De accu maakt niet goed contact
In veel gevallen maakt de accu simpelweg niet goed contact omdat deze er niet goed in zit. Verwijder de accu en plaats deze opnieuw. Herhaal en test dit twee- tot driemaal om zeker te zijn dat het contact goed is.
 
2. De BIOS is niet up-to-date
De BIOS is een belangrijke schakel in de communicatie tussen uw accu en uw laptop. In veel gevallen moet deze geupdate worden om de accu te laten werken. Wanneer u een BIOS update uitvoert, adviseren wij de oude, originele accu eerste te plaatsen en de laptop met de adapter op het stroomnet aan te sluiten. U vindt een BIOS update op de site van uw laptop merk.
 
3. De accu is niet compatible met uw laptop
In sommige gevallen kan een accu passen maar heeft deze een chipset die niet compatible is met uw laptop. Ook kan het voltage dusdanig afwijken dat de accu niet geaccepteerd word.
 
4. Cellen in de accu zijn defect
Een of meer cellen van de accu kunnen door transportschade of fabricagefouten defect geraakt zijn.
 
 
Voor deze en meer aanbiedingen; bestel direct via onze webshop: https://www.computerwinkelspijkenisse.nl
 
Koop ook bij ons familiebedrijf.
ComputerWinkelSpijkenisse.nl is gevestigd in de Gemeente Nissewaard en heeft een website vol met schitterende aanbiedingen op het gebied van Computers, Laptops, Smartphones en Tablets. Koop ook bij ons familiebedrijf "waar de klant nog echt centraal staat". Shop je iPhone, iPad en/of snelle i7 Laptop bij ons tegen de beste prijzen en service.
 
Wij zijn bereikbaar: 
Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 16:00 uur. (uitzondering Feestdagen)
 
Tel. 0181-850740
Whatsapp. 0624751747
Website. https://www.computerwinkelspijkenisse.nl
Facebook. https://www.facebook.com/computerwinkelspijkenisse
Instagram. https://www.instagram.com/computerwinkelspijkenisse.nl
 
Voordelen:
Snelle levering met Post NL:
Lage verzendkosten 
- Nederland € 4,95 
- België € 9,95
- Duitsland € 9,95
 
Ruime keuze betaalmethodes: 
- iDeal
- Afterpay
- Paypal
- Bitcoin
- Visa
- MasterCard
- Bancontact
- Sofort
 
Niet goed geld terug
Ruilen binnen 30 dagen
Garantie 3 t/m 24 maanden
 
Specificaties:
  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Import prijs: € 0,00

Klik hier voor de website van deze aanbieder

Stuur door

€ 0,-

1 jaar, 3 maanden lid van Speurders.nl
Spijkenisse, Zuid-Holland
  Advertentienummer: 193132865