• Advertentie plaatsen
  • Inloggen

De "Charming Beijing" fototentoonstelling bloeit in Amsterda

Aangeboden een maand geleden door Welcom to BeiJing (103x bekeken, 1x bewaard)

Kenmerken

Conditie
niet van toepassing

Omschrijving

Op 10 september werd in het Diamond Museum in Amsterdam de openbare fototentoonstelling 'Charming Beijing' gehouden, die door het Beijing Municipal Culture and Tourism Bureau werd georganiseerd. Het evenement bracht de Chinese traditionele cultuur naar de lokale bevolking van Amsterdam en liet de charme van Beijing in deze internationale metropool zien en bloeien. Veel Nederlanders vertelden na bezoek aan het evenement, dat ze in de nabije toekomst naar Beijing zouden reizen. Een Nederlandse man die van China houdt, heeft ter plekke uitgebreide informatie gevraagd over reizen naar Beijing.
Lei Xi van Beijing Municipal Culture and Tourism Bureau, directeur Zhao Xu van het Cultureel Bureau van de Chinese ambassade in Nederland, directeur Huang Hongchang van het Nederlands Cultureel Centrum van China, voorzitter van de Federatie van Chinese Verenigingen in Nederland Ji Zengbin, voorzitter van de Europese Chinese Onderwijsstichting Thomas Nehls, Koninklijke Nederlandse Diamant Museum-CEO Kees Noomen, voorzitter van de Nederlandse Federatie van Chinese Jongerenverenigingen in Nederland Lili Dong en andere lokale mediavertegenwoordigers uit Nederland hebben het evenement bijgewoond.
De tentoonstelling werd verdeeld in verschillende secties. Met meer dan 40 foto's over de geschiedenis en de cultuur van Beijing heeft de fototentoonstelling "Charming Beijing" een groot aantal bezoekers aangetrokken om even te stoppen om de foto’s te bekijken die langs de weg waren geplaatst. De fototentoonstelling was onderverdeeld in vier hoofdthema's: De oude hoofdstad Beijing, Mode in Beijing, Het moderne Beijing en Het culturele Beijing. Elk van de thema’s toonde de unieke stijl van de oude hoofdstad Beijing, de oude architectuur van de Verboden Stad, hoge en moderne gebouwen en de frisse en uitgebreide kunstcultuur. Bezoekers van het evenement uit alle delen van het land werden enorm betoverd door de traditionele Chinese live muziek en zang. Om interactie, beleving en plezier aan het evenement te vergroten, organiseerde het Beijing Municipal Culture and Tourism Bureau een interactieve ervaringssessie op de evenementenlocatie bij het Diamond Museum op het Museumplein in Amsterdam. Plaatselijke bewoners en langslopende toeristen konden vijf verschillende activiteiten bijwonen: Hanfu-ervaring, VR-ervaring, handgeschilderde lantaarns, handgeschilderde aquarel waaiers en penseel schrijven. Het thema van de dag was natuurlijk: "Ervaar de oude traditionele volkscultuur van Beijing in China".
Vele mensen die aan de activiteiten hadden deelgenomen, vertelden vanuit hun persoonlijke ervaring dat ze niet alleen een beter begrip van de oude geschiedenis en de cultuur van China hadden gekregen, maar ook een sterke interesse om de Chinese cultuur beter te leren kennen.
Aan het einde van het evenement presenteerden de leiders van het Beijing Culture and Tourism Bureau geschenken aan de president van de All-Dutch Association, de heer Ji Zengbin, de CEO van het Diamond Museum, en de Chinese ambassade in Nederland, Zhao Xu.
Sommige lokale Chinese bewoners vertelden na afloop van het evenement dat "Charming Beijing" hen niet alleen in staat stelde om de herinnering aan hun voorbijgaande jeugd opnieuw te ervaren, maar ook om met de verandering en de ontwikkeling van China mee te gaan.
Beijing heeft sinds 1994 een zusterstad-relatie met Amsterdam. Gedurende deze 25 jaar zijn de vriendschappelijke relaties tussen de twee steden sterk gegroeid en zijn de gebieden van culturele uitwisseling en samenwerking uitgebreid. Met de ontwikkeling van een markt met meer Nederlandse toeristen in de afgelopen jaren is Nederland een van de meest veelbelovende toeristische landen voor Beijing geworden.
Steeds meer projecten als "Charmant Beijing" worden in het buitenland georganiseerd, zoals de fototentoonstelling in Amsterdam van afgelopen dinsdag en projecten in andere steden in Nederland, om aandacht voor Beijing onder de Nederlandse bevolking te brengen.
Steeds meer mensen zullen naar Beijing komen om China echt te gaan leren kennen en om de Chinese traditionele cultuur en de buitengewone charme te ervaren die door de steeds veranderende stad Beijing worden teweeggebracht.

Stuur door

n.o.t.k.

een maand lid van Speurders.nl
's-gravenhage, Zuid-Holland
  Advertentienummer: 183820198