• Advertentie plaatsen
  • Inloggen

PHILIPS 462A bakeliet buizenradio uit 1946 (R421) BEAUTY!

Aangeboden 2 maanden geleden door Michelle (158x bekeken, 0x bewaard)

Omschrijving

PHILIPS 462A bakeliet buizenradio uit 1946 (R421) BEAUTY! ZELDZAAM!
- met service documentatie - 
.
.
Zie ook mijn andere advertenties voor nog meer vintage elektronica. Bieden vanaf vraagprijs. Op biedingen onder de vraagprijs wordt niet ingegaan. Verzendkosten zijn voor de koper.
.
.
OMSCHRIJVING
PHILIPS 462A bakeliet buizenradio uit 1946 (R421) BEAUTY! ZELDZAAM! Supermooie radio. UNIEK.
Echt een plaatje van een radio!! Radio is van bruin bakeliet met docoratieve witte rand. Mooi design en ziet er supernetjes uit. Weer een toppertje uit de verzameling van deze radiocollecteur/radiomonteur! Bouwjaar van dit type is 1946 / 1947. 
Supermooie staat: kast is in mooi strak en scheur vrij. Radio speelt goed. Knoppen zijn ook heel netjes en goed. Radio licht mooi op op display als deze wordt aangezet. Bakeliet en display zien er super uit. Geluid is prima (kraakt lichtjes bij het draaien aan de knoppen, dus misschien even de contacten schoonmaken voor het fijne).
Bediening door knoppen aan beide zijkanten: Links zit de aan/uit/volumeregeling en toonregeling en Rechts zit de golflengteschakelaar en afstemknop. Winkelprijs toentertijd Hfl. 245,- guldens. Dit is echt een zeer mooie radio in zeer goede en nette staat. BEAUTY! 
Extra's: met de originele service documentatie (was alleen beschikbaar voor reparateurs!).
.
Kenmerken van dit type: 
Buizen Tubes ECH21 ECH21 EBL21 AZ1. Broadcast: LG, KG. 7 AM circuit(s). Met middengolfband (170-560 meter), lange golf (708-2000 meter) en korte golf (16,2-52 meter). De middenfrequentie is 452 kHz. Power type en voltage: Alternating Current supply (AC) / 110; 125; 145; 200; 220; 245 Volt. Speaker (moving coil) / Ø 19 cm = 7.5 inch. Meerdere technische gegevens te vinden via bekende internetzoekmachine.
.
.
.
Over bakeliet:
Bakeliet wordt beschouwd als de allereerste volledig synthetische kunststof en is de voorloper van het huidige kunststof. Dit maakt bakeliet radio's bijzonder en uniek!
.
.
DETAILS
Merk: PHILIPS
Type: 462A 
Jaar: 1946
Kleur: bruin
Materiaal: bakeliet
Winkelprijs vroeger: Hfl. 245,- guldens
Status: Zeer goede en zeer nette staat. 
Afmetingen: 46 × 28 × 20 cm
Gewicht: 8 kg
Verzendkosten: Pakketpost 10 tot 30 kg + kosten verpakkingsmateriaal
Extra's: met originele service documentatie. 
.
Deze radio komt uit de verzameling van een radiocollector en -monteur. De diverse radio's werden in een kamer tentoongesteld en netjes onderhouden. De radio's in zijn collectie werden bij binnenkomst altijd gecontroleerd en indien nodig door deze radiospecialist helemaal gerepareerd en van nieuwe onderdelen voorzien.
.
.
Zie ook mijn andere advertenties voor nog meer vintage elektronica. Bieden vanaf vraagprijs. Op biedingen onder de vraagprijs wordt niet ingegaan. Verzendkosten zijn voor de koper.
.
.
Verzending of afhaal
Prijs is exclusief verzendkosten (pakketpost PostNL 10 to 30 kg kg PostNL 13,95 euro in NL).
Of afhalen op afspraak.
.
.
Betreft particuliere verkoop van een verzameling van antiek radio's, platenspelers, speakers, bandrecorders, buizenradio's, transistorradio's en documentatie van diverse merken (voornamelijk Philips). S.v.p. geen e-mails met verzoeken voor bepaalde types of merken. Zie graag advertenties voor het actuele aanbod. Voor meer (technische) informatie, kijk graag even via de bekende zoekfunctie op internet! Voor verzending worden de items netjes verpakt in plastic alvorens deze in stevige (bubbels) envelop of doos worden verpakt.
Archiefnummer: R421

Stuur door

€ 250,-

Bieden is ook mogelijk!

Bieden vanaf € 250,00

14 jaar lid van Speurders.nl
Geverifieerd verkoper 
Rotterdam, Zuid-Holland
  Advertentienummer: 182398722