• Advertentie plaatsen
  • Inloggen

PHILIPS 855X hout-bakeliet buizenradio 1939 (R501) BEAUTY!

Aangeboden 2 dagen geleden door Michelle (17x bekeken, 0x bewaard)

Omschrijving


PHILIPS 855X hout-bakeliet buizenradio 1939 (R501) BEAUTY!

.

.

Zie ook mijn andere advertenties voor nog meer vintage elektronica. Bieden vanaf vraagprijs. Op biedingen onder de vraagprijs wordt niet ingegaan. Verzendkosten zijn voor de koper.

.

.
OMSCHRIJVING
PHILIPS 855X hout-bakeliet buizenradio 1939 (R501) BEAUTY!

Een zeldzame en supermooie radio uit eind jaren 30. Een topper uit de verzameling. Deze radio in door de radiospecialist gerestaureerd en in top-conditie! Echt een plaatje van een radio!! Radio is van bruin hout, mooi in de lak en een bakeliet front. Mooi design en ziet er supernetjes uit. Weer een toppertje uit de verzameling van deze radiocollecteur/radiomonteur! Bouwjaar van dit type is 1939.

.

Deze radio heeft voor de jaren 30 design een aantal unieke elementen, zoals diverse pre-select knoppen (stellen van voorkeur zenders), art-deco look en combinatie van hout en bakeliet. Bediening met 9 drukknoppen: 3 voor presets in het BC- of LW-bereik; 3 alleen voor presets in het BC-bereik; 1 voor handmatig afstemmen in LW-bereik; 1 voor handmatig afstemmen in BC-bereik; 1 voor handmatig afstemmen in het SW-bereik. Deze unit bevat een 3-traps cilindrische afstemcondensator. Een topper uit de jaren 30 van PHILIPS.Winkelprijs toentertijd Hfl. 179,- guldens. 

En uniek: de afstelsleutel zit er nog bij! (veelal zit dit amper bij dit soort radio's). 

De radio ziet er niet alleen heel mooi uit. Deze heeft een mooie geluid en werkt goed. Oog werkt goed en mooi helder. Dit is echt een zeer mooie radio in zeer goede en nette staat. BEAUTY!

.

.

.

Kenmerken van dit type: 
Buizen Tubes 6: EF8 ECH3 EF9 EBL1 EFM1 AZ1. Broadcast, Long Wave and Short Wave bands. 7 AM Circuits. Alternating Current supply (AC) / 110-245 Volt. Permanent Magnet Dynamic (PDyn) Loudspeaker (moving coil) / Ø 21 cm = 8.3 inch.  Meerdere technische gegevens te vinden via bekende internetzoekmachine.

.

.

.

Over bakeliet:
Bakeliet wordt beschouwd als de allereerste volledig synthetische kunststof en is de voorloper van het huidige kunststof. 

.

.

DETAILS
Merk: PHILIPS
Type: 855X

Jaar: 1939
Kleur: bruin
Materiaal: hout, bakeliet
Winkelprijs vroeger: Hfl. 178,- guldens
Status: mooie en goede staat.
Afmetingen:  B56 x H42 x D28 cm 
Gewicht: 15,5 kg
Verzendkosten: Pakketpost 10 tot 30 kg + kosten verpakkingsmateriaal

.

.

Over de collectie:

Deze radio komt uit de verzameling van een radiocollector en -monteur. De diverse radio's werden in een kamer tentoongesteld en netjes onderhouden. De radio's in zijn collectie werden bij binnenkomst altijd gecontroleerd en indien nodig door deze radiospecialist helemaal gerepareerd en van nieuwe onderdelen voorzien.

.
.
Zie ook mijn andere advertenties voor nog meer vintage elektronica. Bieden vanaf vraagprijs. Op biedingen onder de vraagprijs wordt niet ingegaan. Verzendkosten zijn voor de koper.
.

.

Verzending of afhaal
Prijs is exclusief verzendkosten (pakketpost PostNL 10 to 30 kg kg PostNL 13,95 euro in NL).

Of afhalen op afspraak.
.

.
Betreft particuliere verkoop van een verzameling van vintage elektronica: antiek buizenradio’s en transistorradio’s, platenspelers, speakers, bandrecorders en documentatie van diverse merken (voornamelijk Philips). S.v.p. geen e-mails met verzoeken voor bepaalde types of merken. Zie graag advertenties voor het actuele aanbod. Voor meer (technische) informatie of vragen over reparatie van bepaalde typen, kijk graag even via de bekende zoekfunctie op internet. Voor verzending worden de items netjes verpakt in plastic alvorens deze in stevige (bubbels) envelop of doos worden verpakt.


Archiefnummer: R501

.

Bron technische gegevens: radiomuseum .org

.

FAQ; Antwoorden op (veel) gestelde vragen per email:

1) verkoop je die afstelsteultel ook los? Ik wil daar best wat voor betalen!

Helaas moet ik u teleurstellen en is dit onderdeel van deze radio en wordt niet los verkocht. 

.

.

.

Stuur door

€ 200,-

Bieden is ook mogelijk!

Bieden vanaf € 200,00

15 jaar lid van Speurders.nl
Geverifieerd verkoper 
Rotterdam, Zuid-Holland
  Advertentienummer: 184867528