• Advertentie plaatsen
  • Inloggen

Nederland 5 Euro 2019 Beemster Vijfje Eerste dag

Aangeboden een maand geleden door Eurocoinhouse (225x bekeken, 0x bewaard)

Kenmerken

Conditie
nieuw

Omschrijving

De Nederlandse Munt geeft ieder jaar een bijzondere herdenkingsmunt uit die in het thema staat van het Nederlands Werelderfgoed en die allemaal het UNESCO status hebben. Dit jaar zijn we bij de achtste uitgifte belandt namelijk Droogmakerij de Beemster. Droogmakerij de Beemster was in de zeventiende eeuw een gigantische expeditie. Nederland bouwde in de provincie Noord-Holland om een heel groot stuk water hoge dijken, vervolgens moesten molens het water dat zich tussen de dijken bevond, wegpompen. Voor elke Nederlander zijn dijken en molens normaal, maar voor de meeste mensen ter wereld is dit iets heel indrukwekkends. Een tweede waternoodramp zoals zich afspeelde in 1953 moeten we te allen tijde voorkomen. In Nederland ligt 26% onder het zeeniveau en dijken zijn cruciaal voor de bescherming van de Nederlandse bevolking. Het Beemster Vijfje geeft aan hoe kwetsbaar Nederland is zonder dijken. Op de voorkant van de munt ziet men Koning Willem Alexander naar rechts kijkend. Ook ziet men de tekst WILLEM-ALEXANDER KONING DER NEDERLANDEN. Op de achterkant van de munt ziet men het gedeelte van Noord-Holland dat is drooggelegd. Verder ziet men 5 iconen, namelijk: Een koe, een boerderij, een fruitboom, een kerk en Phi, dit is het teken van de Gulden snede. Verder ziet men de tekst: WERELDERFGOED, DROOGMAKERIJ DE BEEMSTER EN NEDERLAND. Ook wordt de waarde aanduiding van 5 Euro weergegeven. De munt is verpakt in de standaard Nederlandse eerste dag envelop. De oplage van deze eerste dag envelop is zeer gering.
 
Bij Eurocoinhouse kunt u allerlei verschillende soorten euromunten kopen, maar ook accessoires, sets en bijzondere uitgaves van herdenkingsmunten.
 
Wanneer u op onze website rondkijkt, zult u zien dat we écht alles hebben op het gebied van euromunten. En dat voor zeer gunstige prijzen!
 
Wij sturen periodiek een nieuwsbrief. Mocht u deze ook willen ontvangen dan verzoeken wij u ons even een email te sturen via info@eurocoinhouse.com. Daarna kunnen we u meteen onze nieuwsbrief sturen en wordt u op de hoogte gehouden van alle nieuwe producten op het gebied van de euromunten.
 
Specificaties:
  • Conditie: Nieuw
  • Levering: Verzenden
  • Levertijd: 1 dagen
  • Merk - Algemeen: Merkloos
  • SKU (eigen artikel code): NL19-5BE1ED

Klik hier voor de website van deze aanbieder

Stuur door

€ 22,50

1 jaar, 3 maanden lid van Speurders.nl
Nijverdal, Overijssel
  Advertentienummer: 182321460