• Advertentie plaatsen
  • Inloggen

Mourning Hair medaillon 18 krt. met robijnen en parels.

Aangeboden een maand geleden door Marketeer (27x bekeken, 0x bewaard)

Kenmerken

Conditie
gebruikt

Omschrijving

Deze hanger is ca 1850 en van mijn overgrootmoeder geweest (zie foto) Waar hij gemaakt is weten we niet. De hanger is met de hand gemaakt van 18 krt goud en bezet met 7 parels en 7 robijnen. Doorsnede is 17 mm. Het "bloemetje" is dus gemaakt van haar. Het is onbekend van wie het haar is.

Aan de achterkant zien we een plukje haar zitten. Dat kan er uit worden gehaald om plaats te maken voor een foto. (zie voorbeeld)

Mourning Hair: vanaf omstreeks de 18e tot aan het begin van de 20e eeuw lieten mensen met geld sieraden maken van het haar van hun overleden dierbaren. Zo ontstond, voornamelijk in Engeland, een complete industrie van mourning hair kunstenaars.

Hangers met dit soort kleine kunstwerkjes zijn zeldzamer dan broches en daarom ook duurder. In ons land komen we ze zelden tegen maar in Engeland en Amerika wel. De prijzen lopen dan uiteen van minstens 400 pound tot vele duizenden dollars.

Een dergelijke hanger zien we ook in de uitzending van Tussen Kunst en Kistch van 20 november 2014..Expert Martijn Akkerman vertelt hoe het gemaakt werd. Waarde van de hanger te zien in deze uitzending is 15.000 - 20.000

Prijs is inclusief verzendkosten: aangetekend en verzekerd.


no delivery outside the Netherlands


Stuur door

€ 225,-

Bieden is ook mogelijk!

15 jaar lid van Speurders.nl
Geverifieerd verkoper 
Weesp, Noord-Holland
  Advertentienummer: 184111473