• Advertentie plaatsen
  • Inloggen

Handgemaakte zwaar verzilverde Ammoniet hanger 8

Aangeboden 9 maanden geleden door Jeweleusis (32x bekeken, 0x bewaard)

Kenmerken

Conditie
nieuw

Omschrijving

Ammoniet hanger 8 is handgemaakt in India en heeft een prachtige zwaar verzilverde zetting. De Ammoniet hanger 8 is 5 cm lang en 3 cm op zijn breedst. Wilt u meer weten over Ammonieten? Leest u dan hieronder verder om uw nieuwschierigheid te bevredigen!

Ammonieten

Ammonieten hadden een vlakke spiraalvormige schelp die opgebouwd was uit verschillende kamers. Telkens als het dier te groot werd voor zijn kamer, werd een nieuwe grotere buitenste kamer gevormd. In deze buitenste kamer leefde het dier, dat de andere lege kamers onder meer gebruikte als middel om verticaal te bewegen. De ammoniet scheidde gas uit in deze kamers om zo de stijgkracht op de schelp te regelen.

Ammonieten kwamen over de hele wereld voor in honderden soorten en variëteiten. Zij hebben nagenoeg alle ditzelfde grondplan: een vlakke spiraalvormige schelp. Er bestaan toch enkele uitzonderingen: enkele heteromorfe soorten die geen spiraalvormige schelp hebben.

De grootte van de ammonieten varieert van minder dan een centimeter tot meer dan 2,5 meter doorsnede. De laatste Ammonieten stierven 65 miljoen jaar geleden uit, net zoals de dinosauriërs. De naaste levende verwanten zijn de nautilussen.

Waar komt de naam Ammoniet vandaan?

De naam is afkomstig van de Egyptische god Amon, die afgebeeld werd als een man met het hoofd van een ram. Ammonieten lijken op de opgekrulde ramshorens, waarmee Amon werd voorgesteld. Bij de Romeinse auteur Plinius de Oudere vinden we beschrijvingen terug van fossielen van deze dieren die hij “ammonis cornu” (hoorn van Ammon) noemde.

De geneeskrachtige en spirituele werking van Ammonieten

Ammoniet verenigt de vrouwelijke en mannelijke energieën. Dit doet de Ammoniet vooral op geestelijk vlak. Het geeft helderheid en structuur. Ammoniet begeleidt naar de diepste kern van het zijn. Het activeert de persoonlijke kracht en stimuleert om het (gestelde) doel te bereiken.

Ammoniet is een krachtige reiniger en het bevordert de energiestroom in het lichaam. Het versterkt de overlevingsinstincten. Daarnaast helpt het oude beschadigingen te helen. Ook werkt Ammoniet beschermend, vitaliserend en geeft voorspoed. Daarnaast verhoogt het het uithoudingsvermogen.

Tevens heeft Ammoniet een gunstige invloed op oorsuizen en depressie. De Ammoniet werkt in op de celstofwisseling, hartritmestoornissen en longen. Fossielen stimuleren ons lichaam ijzer en mineraalstoffen beter op te nemen. Ammoniet helpt tegen braken en heeft een gunstige werking op de ijzerhuishouding en de bloedsomloop.

Een goede steen tijdens zwangerschap en kraamtijd. Ammoniet werkt heel goed bij allerlei angsten, vooral jeugdtrauma’s. Daarnaast werkt het gunstig bij slaapstoornissen en brengt balans in ons leven. Ammoniet helpt je je niet te laten beïnvloeden door het verleden. Het maakt je ervan bewust dat je het heden zelf kunt beïnvloeden.

Stuur door

€ 17,50

3 jaar lid van Speurders.nl
Geverifieerd verkoper 
Spijkenisse, Zuid-Holland
  Advertentienummer: 183243288