• Advertentie plaatsen
  • Inloggen

Kokopelli oorbellen 31

Aangeboden 1 jaar, 5 maanden geleden door Jeweleusis (363x bekeken, 0x bewaard)

Kenmerken

Conditie
nieuw

Omschrijving

Deze verukkelijke oorbellen 31 stellen de god Kokopelli voor. Boho oorbellen zijn inclusief het haakje 6 cm lang en 1.5 cm breed! De oorbellen 31 zijn gemaakt door de Native Americans in de U.S.A. Deze oorbellen 31 zijn gemaakt van metaal en dragen heerlijk licht.  Wil je meer weten over Kokopelli? Lees dan hieronder verder om je nieuwschierigheid te bevredigen!

Kokopelli

Kokopelli is een mannelijke vruchtbaarheidsgod uit verschillende native american culturen in het zuidwesten van de Verenigde Staten. De god wordt meestal afgebeeld als een gebochelde fluitspeler met een grote fallus en veren of voelsprieten op zijn hoofd.

Als vruchtbaarheidsgod beslist Kokopelli over domeinen als de bevalling en de landbouw. Daarnaast is hij de trickster en stelt hij de geest van muziek voor! Kokopelli komt voor in de Hopi mythologie, waar hij vergezeld is van een partner, Kokopelmana. Ook de Zuni kennen Kokopelli.

De Kokopelli cultus gaat ten minste terug tot de tijd van de oude Pueblovolkeren. De oudste afbeeldingen van Kokopelli zijn te vinden op aardewerk van de prehistorische Hoham indianen uit de 8e of 9e eeuw na christus.

Stuur door

€ 10,-

2 jaar lid van Speurders.nl
Geverifieerd verkoper 
Spijkenisse, Zuid-Holland
  Advertentienummer: 175447486