• Advertentie plaatsen
  • Inloggen

Vele redenen om in Duitsland te gaan wonen

Aangeboden een maand geleden door Hendrika (90x bekeken, 0x bewaard)

Kenmerken

Perceeloppervlakte
700 m2
Aantal kamers
4 kamers
Soort bouw
nieuwbouw
Woonoppervlakte
125.0 m2
Provincie
Nedersaksen
Soort woning
eengezinswoning
Start bouw
2020
Oplevering vanaf
2020

Omschrijving

De redenen dat mensen daartoe besluiten zijn soms persoonlijk (relatie, werk), maar vaak van financiële aard, en in toenemende mate gaan ook sociale motieven een rol spelen.

1. De huizen zijn veel goedkoper in Duitsland dan in Nederland: Bestaande huizen: Het hangt een beetje van de locatie af, maar voor de prijs van een rijtjeshuis in Amersfoort kocht u in de Duitse grensstreek een aardige vrijstaande woning in Kranenburg (bij Nijmegen over de grens) of Gronau (bij Enschede), zelfs een heuse woonboerderij met een hectare grond in Oost Friesland. Maar nu niet meer want met het stikstof probleem van Nederland drijft de huizenprijzen enorm omhoog en wordt het voor de normaal werkende  bevolking, die geen minister of miljonair is, onmogelijk een eigen huis te kopen waarmee er voor de pensioen gerechtigde leeftijd een appeltje voor de dorst kan worden gecreëerd.  Het huren van een huis in Nederland zal ook veel duurder worden c.q. onbetaalbaar, omdat er een schaarste is op de markt. De vraag is hoger als het aanbod en de huisjes melkers kunnen meer betalen als de werkende bevolking, dus  doen de huisjes melkers momenteel goede zaken in Nederland want deze op de markt gekomen huizen worden opgekocht door de huisjes melkers die deze tegen woekerprijzen verhuren aan de werkende bevolking.

Nieuwbouw huizen:De nieuwbouw huizen, sleutel op deur, zijn veel goedkoper als in Nederland. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om een onderdeel zelf uit te voeren, zoals keuken plaatsen, sanitair installeren, elektriciteit aanleggen, vloeren leggen enz.

2. Er zijn nog bouwgronden beschikbaar en bouwen is bovendien betaalbaar: Het kunnen kopen van een perceeltje grond wordt in Nederland als een lot uit de loterij beschouwd, en dan kost het nog zomaar € 300 tot € 400/m², en in de toekomst nog veel meer.

In Duitsland is € 200/m² in de grote steden al een topprijs. In de grensstreek met Nederland weten wij  al bouwgronden te koop voor € 70/m² en soms nog goedkoper, want ook € 35/m² zijn wij tegen gekomen. Bouwgronden kunnen we U aanbieden.

 3. Het woongenot is groter: Wijken zijn ruimer opgezet, de kwaliteit van huizen is doorgaans hoger, de buurt is gezelliger en veiliger. Een tuin en een eigen oprit is voor bijna iedereen weggelegd. De natuur is op veel plekken schitterend.

4. Autorijden is aanzienlijk goedkoper: Geen BPM bij aankoop van een nieuwe auto dat is een besparing van duizenden Euro´s. Soms krijgt u bij emigratie duizenden Euro’s aan BPM terug.

Een vriendelijk tarief voor de wegenbelasting, zorgen ervoor dat de auto weer betaalbaar wordt. Voorbeeld Mercedes 220 CDI: Nederlandse wegenbelasting € 1.680 en in Duitsland € 342 per jaar.

En verkeersboetes zijn humaner dan in Nederland.

Voorbeeld boete bij snelheidsoverschrijding: In Duitsland binnen de bebouwde kom € 35 bij 16-20 km/h, buiten de bebouwde kom 16-20 km/h: € 30.

In Nederland bij  20 km/h, binnen de bebouwde kom € 191 bij werkzaamheden € 257, buiten de bebouwde kom € 183

In Duitsland is de brandstof E10 € 1,379 (koers 16.09.2019) en in Nederland minimum € 0,25 duurder per liter brandstof.

5. Fiscale voordelen voor eigen woning: Als u inkomen heeft uit Nederland dan kunt u in veel gevallen de hypotheekrente blijven aftrekken van uw inkomen. De gemeentelijke belastingen zijn een stuk lager dan in Nederland.

Ook kunt u goedkoop geld lenen van een overheidsbank bij aankoop van een huis en  energiebesparende maatregelen worden gesubsidieerd.

Gepensioneerden krijgen een zeer vriendelijke fiscale behandeling.

6. Prettiger sociaal klimaat: Nederland is onveilig, onverschillig, vol…… In Duitsland is de veiligheid nog redelijk, de politie spant zich in, jongeren kennen nog normen en waarden, de buurman weet nog hoe u heet en er is nog parkeerplaats bij de supermarkt.

7. Gezondheidszorg waar de patiënt nog centraal staat: Geen of nauwelijks wachtlijsten, artsen die de patiënt nog als mens behandelen, zorgvuldigere behandeling dan in Nederland. De Krankenkassen hebben een uitgebreid standaardpakket aan voorzieningen; o.a. met fysiotherapie.

8. Lagere hypotheeklasten: De hypotheekrente is aanzienlijk lager in Duitsland. Het scheelt minimaal 1 procent. Wij kunnen U momenteel de rente aanbieden tegen 1,2% voor 15 jaar vast. 

9. Kindergeld veel hoger dan de kinderbijslag: Als u in aanmerking komt voor kindergeld, dan is dat beduidend aantrekkelijker dan de Nederlandse kinderbijslag. Of u in aanmerking komt?

10. Wonen in het grensgebied is geen probleem meer:  Woon-werkverkeer gaat sneller dan jaren geleden, geen voortdurende grenscontroles meer, de Europese harmonisatie gaat verder, steeds meer en betere verbindingen met het buurland. Instanties die op grensarbeid ingespeeld raken.

11. Verwarming van woning:  In Nederland heeft de overheid alle  huiseigenaren van bestaande woningen verplicht een warmtepomp te installeren voor 2030, wat een investering is van minimaal € 25.000 compleet geïnstalleerd en afhankelijk van de benodigde installatie. Bij nieuwbouwwoningen is een warmtepomp vanaf 2014 verplicht.De Duitse overheid stelt aan huiseigenaren van bestaande woningen geen verplichting een warmtepomp te installeren.

De grootste bouwonderneming heeft zeer innovatieve programma´s waarbij op moderne wijze bespaart kan worden op gas, of via een  "Wohlfühl-Klima-Heizung Plus" met een warmwatervoorziening.

Deze aangename luchtverwarming plus systeem biedt niet alleen een economisch en ecologisch verwarmen zonder radiatoren, behalve in badkamers en toiletten, maar op de top van dat voor een gezond binnenklimaat door een gecontroleerde toevoer van verse lucht rond de klok - zonder dat u zelfs een raam opent! Het systeem doet onmerkbaar, uitwisselingen oudbakken binnenlucht zonder tocht, wordt gefilterd voor de frisse lucht . Ten minste elke twee uur, bij nominale ventilatie wordt de lucht volledig vernieuwd. Straat lawaai, stof, vuil, roet en - met het gebruik van speciale filters - ook verontreinigende stoffen, pollen en geurtjes komen zelfs niet in het huis. Tijdens het stookseizoen, betekent dat: U lucht geen warmte meer "uit het raam" - de kamertemperaturen koelen niet onnodig af en het blijft aangenaam warm. In de zomer staat is er een optionele actieve koelfunctie ter beschikking. Met dit systeem kan de kamertemperatuur een aantal ° C lager worden gezet. De hoeveelheid verse luchttoevoer kan individueel worden aangepast. Bijvoorbeeld, als er veel mensen aanwezig zijn in een kamer of als er wordt gekookt en/of gebakken - het binnenklimaat is altijd aangenaam en zorgt voor aanzienlijk meer wooncomfort. De keuze van verwarming en warmwatervoorziening ligt bij de klant of aan de huiseigenaar.

Eigen ervaring: Vanaf begin september 2016 zijn wij woonachtig in Haren (Ems) in de grensstreek van Nederland. Het wonen daar is zeer aangenaam en onze buren, met de Duitse nationaliteit, hebben ons vanaf de eerste dag volledig opgenomen. De vriendelijkheid en behulpzaamheid was en is voor ons iets ongewoons. Zelf dient men zich ook fatsoenlijk aan de normen en waarden te houden van het land. Het alledaagse levensonderhoud is veel goedkoper als in Nederland, zoals vlees, melk, boter, brood, gebak, limonade, sterke drank, bier en wijnen. Ook de kleding is hier goedkoper, denk aan KIK filialen die zich nu ook in Nederland aan het vestigen zijn.

Bij de grensstreek vanaf Duitsland naar Nederland is er praktisch nooit geen file, dat kan je van Nederland niet zeggen want daar staat altijd grote files. Als men in Dutsland woont  en in bijvoorbeeld in Hoogeveen  (NL) gaat werken dan is de reistijd 47 minuten en 60km.  Vanuit Duitsland is er in de richting van Nederland praktisch nooit een file, maar de kans is groter dat U de file tegen komt.

Inspiratie voor uw nieuwe woonruimte: Onze huizenlijnen geven een prachtige mix van verschillende stijlen, een grote architecturale verscheidenheid en geweldig  veel mogelijkheden tot personalisatie en overtuigende  woonconcepten. Wij hebben huizenlijnen voor Bungalows, eengezinshuizen, tweefamiliehuizen, geschakelde huizen  en Villa´s. Standaard worden de huizen voorzien van een  gasverwarming met een  beluchting- en ontluchting ventilatiesysteem  met inbegrip van warmteterugwinning en een solar pakket met zes zonnepanelen.  In de hete zomers creëert U een aangenaam woonklimaat met het koelsysteem (airco).

Met een meerprijs van rond de 5.000 euro heeft U al een aangename-luchtverwarming  Plus systeem  voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water, met inbegrip van een Solar pakket met  zes zonnepanelen. Deze verwarming heeft geen CO²-uitstoot. Met een meerprijs 15.000 euro heeft U al een aangename-luchtverwarming  Plus systeem  voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water, met inbegrip van een Solar pakket met  zes zonnepanelen, maar ook een fotovoltaïsch systeem met energieopslag, en extra twaalf zonnepanelen . Bij deze soort verwarming voorziet U in Uw eigen stroomvoorziening met de mogelijkheid aan het stroomnet te leveren . Ook deze verwarming heeft geen CO²-uitstoot en  heeft in de hete zomers  een aangenaam woonklimaat met het koelsysteem (airco).  Standaard hebben de huizen een Thermo wanddikte van 34 cm  (Warmte coëfficiënt  U=0,133 W/m²K).

Met meer dan 110 jaar traditie en ervaring in de woningbouw, bieden wij  onze klanten, kandidaat bouwers  en onze medewerkers de zekerheid van een langdurige succesvolle en solide bouwonderneming. Meer dan 80.000 tevreden klanten - gezinnen wonen  in onze huizen. Op deze zekerheid kunt u bouwen.  Op dit moment  worden meer dan 900 huizen per jaar gebouwd voor klanten. 

Onze huizen zijn gecertificeerd met de gouden standaard voor het duurzaam bouwen  door de "Deutschen Gesellschaft". Wij hebben nog meer Awards gekregen.

Wat U ook  zich voor uw toekomst wenst,  U verdient een open-  en eerlijke voorlichting, een transparant proces en een perfecte uitvoering.

Heeft U bouwplannen en wilt U graag ook in een milieu vriendelijk huis wonen zonder CO² uitstoot en met een aangenaam woonklimaat,  of bent U geïnspireerd door deze tekst ?  Voor een eerlijke voorlichting kunt U contact opnemen via tel: 05932-99 49 055 vanaf 14:00 tot  21:00 uur of stuur een mail naar hendrika.heerschap@emslandtel.net


Stuur door

n.o.t.k.

2 jaar lid van Speurders.nl
Haren (ems), Nedersaksen
  Advertentienummer: 184120640